Vrtički v Štepanji vasi za en evro na kvadratni meter

Danes so ob Gruberjevem prekopu pri Štepanji vasi predstavili vzorčno rešitev tipskih vrtičkov, ki naj bi sčasoma nadomestili vse samonikle vrtičke v Ljubljani. Ljubljanski župan Zoran Janković, podžupan Janez Koželj in vodja projekta Helena Regina so z rezanjem traku napovedali skorajšnjo objavo razpisa za dodelitev štirinajstih vrtičkov. Ta naj bi luč sveta ugledal v drugi polovici meseca. Podobne vrtičke urejajo tudi na Regentovi cesti v Šiški.

Vrtički v Štepanji vasi so veliki od 60 do 150 kvadratnih metrov, cena najema pa je en evro na kvadratni meter na leto. Tako bo najemnik 80 kvadratnih metrov velikega vrtička na leto mestu odštel 80 evrov, k temu pa bo potrebno prišteti še stroške komunalnih storitev. Tisti vrtičkarji, ki bodo želeli vrtičke urediti na zasebni zemlji bodo morali kupiti eno od variant tipske hišice, ki jih izdelujejo različni izvajalci po Sloveniji, cena ene pa znaša približno 1250 evrov skupaj z davkom.

Je še dejal Koželj. Marina Dolinar, podpredsednica društva vrtičkarjev, ki je ostro nasprotovalo županovi akciji čiščenja vrtičkov, pa je dejala, da se ji zdi investicija 90.000 v prenovo vrtičkov stran vržen denar, ter dodala, da bo cena za najem dejansko višja. Okoliški prebivalci pa so bolj optimistični.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *