Za košarkarsko tekmo na Stožicah le še 2000 vstopnic

KZS za organizacijo EP 2013

Košarkarska zveza Slovenije in Mestna občina Ljubljana sta danes podrobneje predstavili otvoritveno tekmo v športni dvorani Stožice. 10. avgusta se bosta tam pomerili reprezentanci Slovenije in Španije, vstopnice pa so že v prodaji. Dela na športnem delu kompleksa še niso zaključena, a župan Zoran Janković ne dvomi, da bodo opravljena pravočasno, vključno z izdanim uporabnim dovoljenjem.

Dvorana ima kapaciteto 12.500 sedežev, po besedah predsednika Košarkarske zveze Romana Volčiča pa je na voljo le še kakšnih 2000 vstopnic. Dodal je, da bo otvoritev športne dvorane po njegovem dogodek leta v Sloveniji, še posebno vrednost pa mu daje obisk španske reprezentance, ki sila redko privoli v prijateljske tekme v tujini.

Generalni sekretar zveze Iztok Rems pa je dodal, da bodo 10. avgusta tri ure pred tekmo avtobusi na liniji številka 20 vozili pogosteje, prevoz z njimi pa bo brezplačen. Na območju Stožic se bo namreč nadaljevala gradnja trgovskega dela kompleksa, zaradi česar bo promet kljub 1300 parkirnim mestom pod zemljo oviran. Dodajmo še to, da bo Košarkarska zveza danes državo zaprosila za podporo pri kandidaturi za evropsko prvenstvo v košarki leta 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *