Župan Janković: Ljubljana je mesto heroj, odprto, strpno in solidarno mesto; Vandalizem zavračamo in ga ostro obsojamo.

V noči iz sobote na nedeljo so neznanci - domnevno gre za mlada moška, z vnaprej pripravljenimi sporočili in podpisom »1988« - s kamenjem in petardo poškodovala Mestno hišo in Kopališče Tivoli ter poslovne prostore JZ Šport Ljubljana. Navijaška skupina, ki se tako podpisuje, zatrjuje, da s tem nima nič opraviti in da so zlorabili njen podpis.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je na popoldanski novinarski konferenci, sklicani zaradi vandalskega napada na Magistrat in Kopališče Tivoli ter poslovne prostore Javnega zavoda Šport Ljubljana sporočil, da je Ljubljana strpno in solidarno mesto, kjer različni živimo skupaj in se med seboj spoštujemo, zato kakršnokoli nasilno dejanje ostro obsojamo.

Z nekaterimi podrobnostmi o vandalizmu in škodi, ki je bila povzročena kopališču in poslovnemu objektu Zavoda Tivoli, se mu je pri obsodbi tega zavržnega dejanja pridružila Tatjana Polajnar, direktorica Javnega zavoda Šport Ljubljana.

Objavljamo izbrane posnetke s tega dogodka.

Novinarsko konferenco župana Ljubljane Zorana Jankoviča, ki jo je organiziral zaradi vandalskega napada na mestne objekte, sje za Radio KAOS spremljal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.