Ančka Gošnik Godec in podoba njene Muce Copatarice sta praznovali

Muca Copatarica, Tri botre lisičice in še mnogo drugih podob otroških zgodb in pravljic, praznujejo mojstričin devetdeseti rojstni dan. Muca Copatarica bi bila dandanašnji zagotovo drugačna kot ona izpred 30 let, zatrjuje ilustratorka Ančka Gošnik Godec.

V ponedeljek so v Mladinski knjigi Založbi obeležili devetdeseti rojstni dan Ančke Gošnik Godec, ki je med drugim ilustrirala znamenito pravljico Ele Peroci Muca Copatarica. Ta sijajni lik, junakinja otroških zgodb in sanj tudi praznuje – 30 let je od takrat, ko se je začela v podobi, kot jo je izoblikovala Ančka Gošnik Godec, pojavljati v javnosti; V slikanicah založbe Mladinska knjiga, kakopak.

Ne preveč zgovorna ilustratorka pravi, da če bi danes ponovno narisala Muco Copatarico, bi bila ta povsem drugačna; Ker Gošnik Godčeva raje riše kot govori, kot pravi sama, sta na rojstno-dnevnem srečanju v Konzorciju nekaj več povedala Irena Matko Lukan in Pavle Učakar.

Praznovanje obeh jubilejev se je zaključilo s pesmijo in praznično torto. Za radio KAOS je prispevek ob visokem življenjskem jubileju sijajne slikarke in mojstrske ilustratorke pripravila Urška Pengov Bitenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *