Četrti protestni dogodek KOKSa: za dialog in za samostojno ministrstvo

Tiskovna konferenca pred današnjim zborovanjem na sedežu DSP

Včeraj je bila na sedežu Društva slovenskih pisateljev novinarska konferenca, na kateri so javnost seznanili s pismom, ki ga je KOKS desetega februarja naslovil in odposlal predsedniku vlade Republike Slovenije, gospodu Janezu Janši, in odgovorom iz njegovega kabineta, z dne 20. februarja. Novinarske konference so se udeležili nekateri vodilni ljudje zdaj že 41-ih društev in organizacij, ki so se pridružili KOKSu. Za novinarsko konferenco, na kateri naj bi napovedali današnji protestni dogodek, ki sicer nosi zaporedno številko 4 in bo samo eden od mnogih v naslednjih tednih in mesecih, če seveda vlada ne bo prej spremenila odločitve in znova vzpostavila samostojno ministrstvo za kulturo, se je razvil izjemno tehten pogovor z mnogimi argumenti, zakaj bi to tako moralo biti.

Danes popoldne, ob 17.uri se bo torej na dvorišču doma Društva slovenskih pisateljev z razvitjem zastave Republike Slovenije in tako vračanjem državotvornosti kulturi začel četrti protestni dogodek in nadaljeval s protestnim pesniškim večerom, kakršni so znani iz tradicije delovanja pesnikov in pisateljev leta 1988 ob procesu JLA proti JBTZ. Zapeli bodo tudi Zdravljico, pesem slovenskega pesnika in državno himno. Več in podrobneje pa predsednik Društva slovenskih pisateljev Veno Taufer.

Danes ob 17-h se torej znova vidimo na dvorišča Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12, tako rekoč čez cesto ameriške ambasade, Moderne galerije in Narodnega muzeja ter Narodne galerije. Ali če hočete – tik za prizidkom prenovljene Opere. Za Rado KAOS je bil na novinarski konferenci KOKSa – Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *