Kdaj bo milijonti naročnik, je zdaj vprašanje

Telekom Slovenija ima že 200.000 naročnikov na SiOL širokopasovni internet. Včeraj so na priložnostni prireditvi o zgodovini in prihodnosti interneta govorili nekateri medmrežni mnenjski voditelji: umetnik Dragan Živadinov, ultramaratonec Dušan Mravlje, član skupine Siddharta Tomi Meglič, član skupine Veto group Denis Kjostarov, predstojnik Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko UL prof. dr. Janez Bešter ter podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Dušan Mitič. Tam je bil tudi znameniti medmrežnik in publicist Vuk Čosić.

Slovenski nabor zgodovinskih dogodkov tvori niz prelomnih datumov in projektov, s katerimi so opozorili na manj znane, vendar sila uporabne vrednost interneta. Dragan Živadinov je tako s pomočjo storitev in tehnologije Telekoma Slovenije leta 1995 izvedel morda celo prvi spletni gledališki projekt sploh, Stormy Waters, leta 1999 pa je prvo gledališko predstavo v breztežnostnem prostoru Biomehanika Nordung približal skorajda vsem Slovencem. Prva izkušnja ultramaratonca Dušana Mravljeta z internetom je bil prenos podviga Tomaža Humarja v steni Daulaghirija. Na včerajšnjem dogodku je svoj novi projekt, ki je neločljivo povezan z internetom, predstavila tudi skupina Siddharta. Tomi Meglič, je zagotavljal, da poslušalcem omogoča vpogled v snovanje, nastajanje in izvedbo nove plošče, v projekt Saga torej, kar pa hkrati razkriva skupino tako, kot je doslej še nismo imeli priložnost videti. Prof.dr. Janez Bešter je označil internet kot danes povsem samoumevno komunikacijsko orodje, njegove možnosti pa kot izjemno vplivne tako na socialna, kot poslovna in kulturna okolja. V prihodnosti bo močno posegel tudi na področje izobraževanja in pozitivno vplival na ekološke spremembe.

Nekoliko drugačen vidik interneta pa je izpostavil Justin Kirby, katerega nastop so predvajali na velikem platnu v kleti ljubljanske Kiberpipe. Kirby je specialist za digitalno komuniciranje in marketing ter urednik in soavtor knjige Connected marketing. Poudaril je, da nam internet omogoča, da pogovore ljudi vidimo, tudi historično, na tej osnovi pa lahko lažje uresničujemo medsebojna pričakovanja. Po prepričanju Kirbyja bo tudi prihodnost interneta zaznamovalo vse več povezovanja med ljudmi, s tem pa bo vse bolj rasla tudi njihova moč.

Na dogodku se je podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Dušan Mitič, od koder so tudi fotografije na naši spletni strani, zahvalil za zaupanje naročnikom, prvega in 200.000. naročnika na SiOL širokopasovni internet, pa tudi 100.000. naročnika SiOL IP telefonije je Telekom Slovenije nagradil z enoletno brezplačno naročnino na SiOL Trio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *