Kultura, to smo mi vsi! Igor Samobor v oddaji A propos, Umetnost!

Samobor: Če ne bomo gradili na vrednotah, ki na jih daje kultura, je pač ne bo!

V tokratni oddaji Radia KAOS A propos, Umetnost! bo sogovornik naše sodelavke Nadje Leban ravnatelj Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana Igor Samobor. Čez približno dva tedna ga bomo znova videli nastopiti na odrskih deskah – tokrat v ljubljanskih Križankah v vlogi Fausta v istoimenski drami Johanna Wolfganga Goetheja in režiserja Tomaža Pandurja.
Vprašali smo ga, kaj je zanj, kaj mu pomeni Umetnost – z veliko začetnico. Z obeh zornih kotov – z igralskega in ravnateljskega. Povedal je, da je to vsekakor težko vprašanje… Čeprav ni mogel in hotel oblikovati neke dokončne opredelitve, definicije, je zanj umetnost nedvomno nekaj lepega, nekaj kar se ga globoko dotakne, je še povedal. Več in podrobneje pa v jutrišnji oddaji, ki bo na sporedu ob 15. uri. Za pokušino vendarle že danes objavljamo Samoborjevo sklepno razmišljanje o njegovi kulturni mantri

V jutrišnji – nekoliko daljši oddaji, ki jo Radio KAOS pripravlja ob podpori javnega denarja, ki ga z javnim medijskim razpisom zagotavlja Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, pa bo največ časa namenjeno pogovoru o novi gledališki sezoni ljubljanske drame, katere repertoarni lok se bo prihodnjih deset mesecev pahljačasto razprl od Goethejevega in Pandurjevega Fausta na Velikem odru do Shakespearjevega in Pisonovega Macbetha v Mali Drami. Torej: jutri, ob 15.h A propos, Umetnost – z Igorjem Samoborom. Fotografija, uporabljena v tem napovedniku je povzeta s spletne strani koproducenta predstave Faust Festivala Ljubljana, videoposnetki pa so produkcija Radia KAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.