Mlado vino v soboto na Martinovi vinski poti v Ljubljani

Krstili ga bodo že ob desetih dopoldne pred mestno hišo, poskušali pa vse do petih popoldne na Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Tromostovju in Cankarjevem nabrežju

Kakor se za te dni pred svetim Martinom spodobi, se vinogradniki, vinarji, kletarji, gostilničarji, gostinci, turistični delavci, kulturniki, skratka – tako rekoč vsi, no skoraj vsi… Slovenci ter večina državljanov pripravljamo na dan sredi prihodnjega tedna, ko se bo mošt povsem zares spremenil v vino. Koledar nam jo je zagodel tako, da je enajsti dan v mesecu tokrat sredi tedna in sta jutrišnja sobota in po-jutrišnja nedelja ostali kot najprimernejša dneva za tovrstna slavja.

V glavnem mestu države, za katero se nam zdi, da ji ob takih ljudskih praznikih ne moremo reči drugače kot – dežela – se bo jutri dopoldne, že drugič letos pred magistratom odprla Ljubljanska vinska pot, tokrat kot Martinovanje v Ljubljani.

Za glavne poudarke jutrišnje prireditve in nekatere podrobnosti smo nagovorili gospo Nino Levičnik, ki v okviru projektov Radostne prireditve in blagovne znamke Radost, skrbi za odnose z javnostmi. V imenu Radostnih prireditev nas je prijazno povabila na jutrišnje Martinovanje, ki bo na ulicah in trgih starega mestnega jedra Ljubljane vse od desete pa do sedemnajste ure. Z njo se je za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov. Še več podrobnosti o programu in Martinovi ponudbi ter lokacijah, ki so strnjene v raztežaj med Mestnim trgom z Mestno hišo, Stritarjevo ulico, Tromostovjem in Cankarjevim nabrežjem pa najdete na spletni strani Radost.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *