Nocoj in v prihodnjih dneh na Festivalu Ljubljana – sijajna glasba in romantični ples

Darko Brlek: nocoj Kraljevi orkester Concertgebouw iz Amsterdama v Cankarjevem domu, jutri Laibach in Simfonični orkester RTV Slovenija v Križankah, ki tokrat ne bo zgolj spremljava, v ponedeljek Manca Izmajlova z zborom in solisti, in v prihodnjih dneh glasbeno-gledališki recital Pavla Mihelčiča za skladatelja, violončelo, tolkala, klavir in igralca Zeleno polje, rdeča prst - igralec je Ivo Ban, pa nastop tenorista Piotra Beczałe s popularnimi arijami velikih mojstrov, potem še Adamov romantični balet Gusar v izvedbi mariborskih baletnikov...

V Križankah so na predzadnji, bržčas pa na pred-predzadnji novinarski konferenci v okviru letošnjih poletnih prireditev Festivala Ljubljana opozorili na nocojšnji koncert slovitega 100 članskega Kraljevega orkestra Concertgebouw iz Amsterdama, ki bo v Ljubljani nastopil pod taktirko dirigenta Daniela Gattija in napovedali izjemno gesto, s katero je maestro Gatti ob sodelovanju ključnih ljudi iz orkestra k prvi točki nocojšnjega nastopa povabil del zasedbe Mednarodnega orkestra Ljubljana, Akademije Branimirja Slokarja. Predstavili pa so tudi prihajajoče dogodke na Ljubljana Festivalu v prihodnjih dneh. Jutrišnji koncert Laibacha in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, ponedeljkov koncert Mance Izmajlove z Orkestrom slovenskih solistov, Komornim zborom Ave in solisti in ki bo ob praznovanju 25 letnice samostojnosti Slovenije predstavila najlepše slovenske pesmi v novih, orkestrskih priredbah, romantični balet v treh dejanjih Gusar v izvedbi baletnega ansambla SNG Maribor ter še nekatere druge festivalske dogodke.

Vse podrobnosti so v posnetku novinarske konference, ki smo jo neposredno prenašali v našem programu, prenos in posnetek pa produkcijsko podpisuje Peter Kastelic, skupina V živo. Novinarsko konferenco je za Radio KAOS spremljal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *