Slovenski filharmoniki na rock koncertu

Izvrstna izvedba rockovskih klasik

Orkester Slovenske filharmonije je včeraj v Arboretumu Volčji potok pripravil pravo glasbeno poslastico. Na dobrodelnem koncertu, na katerem so zbirali sredstva za nakup avtomatskih defibrilatorjev, s katerimi bodo opremili slovenske gasilce, so pod taktirko nemškega dirigenta Friedmana Rieleja odigrali simfonične priredbe rockovskih klasik.

Skladbe skupin Pink Floyd, Europe, U2, Deep Purple, Queen in The Police so v simfoničnih preoblekah, za katere sta poskrbela Friedman Riele in Rok Golob resnično zaživele in tako smo še enkrat več dobili potrditev, da so rock komadi hočeš-nočeš v bistvu pisani za simfonične orkestre.

Ne glede na to, da je koncert nagovarjal tisto publiko, ki navadno ne zahaja poslušat slovenskih filharmonikov, izbor skladb ni bil čisto »na prvo žogo«, kot se reče. Že, če jih poslušaš v originalu, so Pink Floydi lahko kar pošten zalogaj, ki komu obleži v želodcu. A vse od uvodnega komada Time je postalo jasno, da so zadevo vzeli zares, nakar je sledilo stopnjevanje z nastopom Komornega zbora, treh čeških vokalistk in hrvaškega pevca Tonija Cetinskega, ki so dosegli vrhunec s komadi Smoke on the Water, Bohemian rhapsody in ponovljenim Final Countdown.

Če vas ni bilo tam, ste veliko zamudili. Le upati je, da bo podobnih priložnosti v prihodnosti še več. Poletje je še dolgo. Za Radio KAOS Aljaž Pengov Bitenc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *