75 let od ustanovitve OF

Zlata plaketa ZZB NOB tudi za Radio Kričač

Pred današnjim državnim praznikom Dneva upora proti okupatorju so se včeraj v ljubljanski Festivalni dvorani sešli člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB. Prav letos namreč mineva petinsedemdeset let od ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda.

Na slovesnosti so podelili tudi plakete in listine Zveze borcev, predsednik ZZB NOB Tit Turšek pa je poudaril, da letos praznujemo tako 75-letnico ustanovitve OF kot 25-letnico osamosvojitve. Slavnostni govornik Matjaž Kmecl pa se je v svojem govoru posebej spomnil tudi vloge krščanskih socialistov v OF.

Povejmo še, da sta zlato plaketo ZZB na slovesnosti prejela tudi nekdanji ljubljanski mestni svetnik in novinar Aleš Kardelj ter urednik posebnih projektov Radia KAOS in predsednik družbe Andrej B. Pengov, ki sta lani so-oblikovala projekt Radia Kričač ob 70-letnici osvoboditve.

Radio Kričač oddaja tudi letos. Del programa mu je odstopil Radio KAOS, do 9. maja pa ga lahko slišite v ljubljanski kotlini od šeste do devete zjutraj ter od tretje do pol sedme popoldan, na frekvenci 88.8 MHz.

[socialpoll id=”2354848″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *