Slavku Grčarju v spomin

Po težki bolezni je v 88 letu umrl pred nekaj več kot tremi tedni umrl.

Na radiodifuzni frekvenci FM 88.8 MHz poslušate Radio Kričač, ki bo oddajal vse do 10. maja. Nastaja v uredništvu Radia KAOS, ki tudi prenaša njegov program.
Danes, ko slavimo ustanovitev OF slovenskega naroda, upor takratnih srčnih ljudi, junakinj in junakov pred 76-leti zoper tuje zavojevalce in njihove podrepnike, je čas in priložnost za premisleke o tem, kako se upreti današnjim zatiralcem, ki ponižujejo človekovo dostojanstvo, skovano, zgrajeno, če hočete, predvsem pa prigarano s poštenim delom.

Kako se je uprl ponižanju in kako je to doživljal človek, ki je bil še lani ob tem času eden najmlajših slovenskih partizanov – leta 1941 je imel 12 let, smo prvič predstavili pred letom dni, v pogovoru s Slavkom Grčarjem, takrat še podpredsednikom ZZB za vrednote narodnoosvobodilnega boja. Po težki bolezni je v 88 letu umrl pred nekaj več kot tremi tedni umrl.

Ob letošnji obletnici ustanovitve OF in Dnevu upora proti okupatorju ter v njegov spomin in s spoštovanjem ob slovesu, objavljamo lani konec aprila, posebej za Radio KRIČAČ posnet pogovor.

S Slavkom Grčarjem, pred nekaj več kot tremi tedni umrlim podpredsednikom Zveze združenj borcev za vrednote NOB, se je konec aprila 2016, ob 75 letnici ustanovitve OF pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.