Avtobusi LPP zdaj tudi z wi-fi dostopom do spleta

Do konca avgusta testno v štirih avtobusih

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet in družba Telekom Slovenije od danes naprej na nekaterih avtobusih LPP testno omogočata brezplačni brezžični dostop do interneta. Do konca avgusta bodo v štitih primestnih in mestnih avtobusih na voljo vstopne točke LPP Instant Internet, preko katerih bodo uporabniki lahko dostopali do spleta.

Internetni dostop bo v tej fazi na voljo na po enem avtobusu na linijah Ljubljana – Brnik in Ljubljana – Vrhnika, ter na dveh mestnih avtobusih. Testiranje je po besedah Jošta Šmajdeka iz LPP namenjeno predvsem ugotavljanju morebitnih motenj med različnii tehničnimi rešitvami, ki jih LPP že uporablja. Nazivna hitrost posamezne dosoptne točke je nekaj več kot 21 megabitov na sekundo, kar pomeni, da eno dostopno točko hkrati uporablja dvaintrideset uporabnikov.

Testna uporaba LPP Instant interneta bo za vse uporabnike do konca avgusta brezplačna, potem pa se bosta partnerja odločila, kako naprej. Avtobuse, ki so opremljeni z wi-fi dostopno točko boste spoznali po nalepkah, s katerimi bodo opremljeni tako na zunanji strani kot v kabini, pripravljajo pa tudi nekaj promocijskih aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *