Ceste v Ljubljani čisti več kot 600 ljudi

Snežilo bo do večera

Močno sneženje, ki je davi zajelo Ljubljano je povzročilo precejšnje preglavice v prometu. Zimska služba je bila aktivirana v celoti, na terenu pa je od jutra 600 ljudi ter 58 rotacijskih posipalcev, 38 vlečnih posipalcev, 108 čelnih plugov za ceste, 95 manjših strojev in približno 50 poltovornih vozil.

Avtobusi na linijah mestnega potniškega potniškega prometa lahko še vedno zamujajo, vendar se razmere umirjajo, potem ko so bile zamude zjutraj tudi do pol urne Dodajajo tudi nove avtobuse iz končnih postajališč, da bi promet lažje potekal.

Zaradi močnega sneženja v prometno-informacijskem centru DARS voznikom priporočajo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti. Potovalni čas bo danes daljši. Zimska oprema je obvezna.

Dan bo oblačen s padavinami, ki se bodo dopoldne od jugozahoda še okrepile. V severnih in osrednjih krajih bo snežilo, na vzhodu in jugu pa prehodno tudi deževalo. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo pihal okrepljen jugo. Popoldne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *