Del Slovenske odprt za pešce in kolesarje

Kako bo z gostinskimi vrtovi?

V soboto so za pešce in kolesarje odprli prenovljeni del Slovenske ceste od Šubičeve do Čopove ulice. Dnevno sobo mesta, kot ji pravi podžupan Janez Koželj so prenavljali in oblikovali kar nekaj časa, prenova pa se je zavlekla tudi zato, ker načrtovalci niso računali na to, da bodo pod cestiščem naši tramvajsko progo, ki so jo ob ukinitvi tramvaja enostavno zasuli in preplastili z asfaltom.

Avtobusi naj bi po novi Slovenski začeli voziti konec maja, če bodo to takrat končali z deli tudi na potezi od Čopove do Gosposvetske. Dela še vedno potekajo tudi na stiku s Tomšičevo ulico.

Prenovljeni del Slovenske je zaenkrat določen kot cona z največjo dovoljeno hitrostjo 30 kilometrov na uro, poleg avtobusov, ki bodo po novem na postajališču Ajdovščina ustavljali tudi v smeri Bežigrada, pa se bodo po njej lahko vozili le eko-taksiji ter vozila s posebnimi dovolilnicami.

Prenovljena Slovenska cesta ponuja tudi priložnosti gostinskim lokalom ob njej, vendar odločitve o izgledu in obsegu vrtov še ni, prav tako po neuradnih informacijah še niso izdali nobenega dovoljenja za vrtove, čeprav je eden od lokalov že postavil letni vrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *