Doprsni kip dr. Janeza Stanovnika v Valvazorjem parku, ob Grobnici narodnih herojev; »Vsi ljudje so rojeni enaki…«

Po prireditvi na Kongresnem trgu so v torek, 4_avgusta, kot smo že poročali, v Valvazorjevem parku v aleji ob grobnici narodnih herojev in ob spomenikih Stanetu Kavčiču in dr_Jožetu Bučarju odkrili doprsni kip dr_Janezu Stanovniku. Slavnostno govornici sta bili nekdanja ljubljanska županja, tudi častna meščanka Ljubljane Ana Nuša Kerševan in predsednica ljubljanskega odbora ZZB NOB Julka Žibert, ki sta z županom Zoranom Jankovićem in članom Stanovnikove družine, ob sodelovanju avtorja skulpture  akademskega kiparja Metoda Frlica kip tudi uradno odkrili.

Objavljamo posnetek tega dogodka, kot nam ga je ob sodelovanju MO Ljubljana posredovala Kabelska TV Medvode, ki podpisuje produkcijo posnetka in kjer so pripravili scenarij priložnostnega programa, v katerem so sodelovali tudi harmonikar Branko Sladič, baritonist Jure Počkaj in povezovalka Bernarda Žarn.

Žal je posnetek tega, ki smo ga pridobili od producenta, nepopoln, saj je – najbrž zaradi tehničnih razlogov in vremenskih okoliščin, v katerih je dogodek potekal – prišlo do izpada približno 4 minute govora gospe Kerševan. Za to dolžino smo del video posnetka v post-postproducijski obdelavi skrajšali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *