Etapna prenova Slovenske ceste

Nekateri lokali imajo težave s telefonskimi linijami

Minuli četrtek je na Magistratu potekala predstavitev prenove Slovenske ceste. Ta bo potekala etapno in se je začela na križišču s Šubičevo, v prvi etapi pa bodo obnovili komunalno infrastrukturo do Cankarjeve ceste. Zaradi posega imajo nekateri lokali ob Slovenski težave s telefonskimi povezami, ki trajajo že nekaj dni. Celotna prenova naj bi trajala približno pol leta, izvajalec, podjetje KPL pa bo zanjo zaračunal 3,8 milijona evrov, kar je bila najnižja izpogajana cena.

Po prenovi bo na vzhodni strani Slovenske, torej na liniji od Kazine mimo Slona do ploščadi Ajdovščina drevored, kjer so predvideni gostinski vrtovi. V načrtu so še klopi, taktilne oznake za slepe, štirje pitniki in odstranitev semaforja pri Nami.

V času prenove je avtobusno postajališče »Pošta« začasno postavljeno pri ploščadi Ajdovščina. Gradbišče pa bo zaradi navezave komunalnih vodov delno posegalo tudi v Čopovo ulico. Na pločnikih je zagotovljenega meter in pol prostora za pešce, promet po Slovenski, ki je že tako ali tako omejen, pa poteka nemoteno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *