Kdo je skrivnostni novi partner v Stožicah?

Če se v nekaj urah ne zgodi kaj nepričakovanega, potem bo srbska Delta zelo verjetno dokončno izstopila iz projekta štadiona v Stožicah. Pred dnevi so namreč pri beograjskem trgovcu objavili sporočilo za javnost, v katerem sporočajo, da so v projektu pripravljeni ostati samo ob močno spremenjenem terminskem planu, se pravi, ob prestavljenih rokih za dokončanje tako športnega kot trgovskega dela. Župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci dejal, da je tako zelo verjetno, da bo v projekt vstopil drugi, javnosti še vedno neznani partner.

Janković, razumljivo, še naprej vztraja, da roki za gradnjo štadiona in športne dvorane ostajajo nespremenjeni, da pa po njegovem mnenju razloga za Deltin izstop ni, saj je pogodbena kazen za odstop od pogodbe 20 milijonov evrov, medtem ko bi morala ta hip nakazati obrok v višini 15 milijonov evrov. Zaradi možne spremembe trgovca pa bo kaj lahko prišlo do popravkov pri načrtih trgovskega centra, kar pomeni dodatne zamude pri gradnji poslovnega dela športnega parka Stožice

Špekulacij o tem, kdo je skrivnostni potencialni novi partner je cel kup, po nekaterih govoricah naj bi bil to celo Jurij Schollmayer, ki je na javnem razpisu pred dvema letoma skupaj z nizozemskim partnerjem za projekt ponudil polovico manjšo vsoto kot GREP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.