Namesto Delte v Stožice najverjetneje Supernova

Vodstvi mestne občine Ljubljana in podjetja GREP sta danes na novinarski konferenci na gradbišču stadiona v Stožicah predstavili nadaljevanje projekta po tem, ko je postalo jasno, da srbska Delta obveznosti iz pogodbe ne bo izpolnila niti v podaljšanem roku. Župan Janković je že tedne napovedoval, da obstaja alternativni ponudnik. Direktor GREPa Uroš Ogrin ni želel razkriti imena trgovca, rekoč, da pogajanja še niso zaključena, in da je ponudnikov v bistvu več. Župan Zoran Janković pa je imel drugačne narčte.

Ogrin je hkrati zagotovil, da rok za dokončanje štadiona in športne dvorane ni ogrožen. Oba objekta naj bi odprli do 30. junija 2010. Hkrati je tudi zavrnil včerajšnje trditve svetnika Zelenih Mihe Jazbinška, da projekt nima dokončnega gradbenega dovoljenja in da je GREP Deli dovolil vpis hipotek na nekaterih parcelah v Stožicah.

Povejmo še to, da gradnjo zaenkrat financira GREP iz lastnih sredstev ter da je po lastnih ocenah vanjo vložil vsaj 16 milijonov evrov. Po drugi strani pa bi morala Delta skladno s pogodbo do danes plačati vsaj 40 milijonov evrov, ker pa tega ni storila, Ogrin ocenjuje, da ni velike verjetnosti, da bi ostala v poslu. A kaže, da srbski trgovec iz posla ne bo izstopil tako zlahka, saj ob morebitni prekinitvi pogodbe napoveduje tožbo proti mestni občini Ljubljana. Župana Jankovića to ne skrbi

Leave a Reply

Your email address will not be published.