Spletna in mobilna TV tudi na SiOLu.

Na dopoldanskem, no, pravzaprav jutranjem zgodovinskem, kakor so ga uvodoma imenovali, »brunchu« so v Telekomovi večpredstavni dvorani z Mobitelom in v sodelovanju s hčerinsko družbo Planet 9 novinarjem in izbranim blogerjem pokazali zanimivo novost: SiOL iO. Gre spletno televizijo, ki razširja programsko in storitveno ponudbo SiOL-ove TV in ki omogoča nove interaktivne možnosti in bistveno poenostavljeno dostopanje do vsebin.

Posebej so se pohvalili, znova enkrat prehitro, da spletno televizijo, uvajajo med prvimi operaterji v Evropi. Vendar ta trditev ne drži povsem… V pogledu obsega in nabora vsebin in storitev ter nekaterih sodobnejših programskih rešitev bi ji lahko pritrdili, sicer pa je bil prvi pri nas in med prvimi povsem konvergenčnimi mediji v Evropi (in čez njene meje) Radio KAOS, potem šele nacionalna (R)TV in nekaj kasneje tudi POP TV.

Biti »prvi« je Telekomov slogan, povzet iz poslovne strategije. Razumljivo, saj je bila pred njim in njegovimi družbami samo še slavna PTT, ki je že dolgo del zgodovine nacionalnega tehnološkega razvoja; Resne možnosti biti konkurenca, kaj šele konkurirati njegovemu prvemu mestu, v slovenskih razmerah ni imel nihče. So pa sodobni trendi in zlasti vse večja dostopnost ITk in medijskih tehnologij ter pojavljanje različnih rešitev in razvojnih projektov očitno spodbudili tudi našega velikana v aktivnejšo držo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.