Ljubljana 1 pod vodo

Ponoči je potopilo polovico rečne flote Turizma Ljubljana

Pripadniki potapljaške enote ljubljanske gasilske brigade so danes večji del dopoldneva reševali potopljeno turistično ladjico pod Tromostovjem. Ladijca Ljubljana 1 je potonila ponoči, v podjetju Rečni transport Ljubljana, ki izvaja turistične oglede mesta z rečne gladine pa so nam povedali, da dogodka ne znajo pojasniti.

V akciji je sodelovalo nekaj manj kot deset ljudi,p otopljeno plovilo so na površje reke dvigovali s pomočjo potapljačev in žerjava. Vse skupaj je trajalo več ur, saj so morali na trup pritrditi jermene, nato pa ladjico počasi dvigovati in iz nje črpati vodo. Kot vse kaže, dno plovila ni preluknjano, ladjica pa se potem, ko so ji iz trupa izčrpali vodo, vsaj zaenkrat na gladini reke obnaša normalno.

Ker očitno ne gre za nesrečo, bodo dogodek temeljito preiskali. Možnosti je več, od tega da je kdo ponoči namenoma trup zapolnil z vodo, do tega, da je katero od nepooblaščenih plovil, ki niso primerna za plovbo po Ljubljanici, povzročilo preveliko brazdo in valove, ki so zalili in potopili ladjo. Svoje pa bo po vsej verjetnosti opravila tudi policija.

Kdaj bo Ljubljana 1 lahko spet vozila turiste po Ljubljanici še ni znano, vsekakor pa izpad enega plovila pomeni kar precejšen udarec za turistično ponudbo Turizma Ljubljana, saj je – če smo nekoliko dramatični – potopilo polovico njihove rečne flote.

Leave a Reply

Your email address will not be published.