[VIDEO] Zaradi poškodbe plinovoda evakuirali Namo

Delovna nesreča med prenovo Slovenske ceste

Danes okoli devete ure zjutraj je med prenovo Slovenske ceste prišlo do delovne nesreče, v kateri so delavci prebili plinovodno cev v neposredni bližini blagovnice Nama. Kot poroča spletna edicija časnika Dnevnik so reševalci eno osebo odpeljali na opazovanje zaradi vdihavanja plina.

Tudi sicer se je na tem območju Slovenske, kjer je tudi studio Radia KAOS, še nekaj časa po dogodku vohal plin. Pristojne službe so reagirale zelo hitro. Policisti so zavarovali širše območje okoli Name, gasilci pa so zaprli plinovod v tem delu mesta ter iz varnostnih razlogov odredili popolno evakuacijo Name.

Razlog za nesrečo še ni znan, bodisi je šlo za neprevidnost pri delu, bodisi plinovodna cev ni bila nameščena točno tam, kjer bi morala biti. S slednjim se, po pričevanjih terena, pri urejanju in nadgradnji komunalne infrastrukture srečujejo relativno pogosto, najbolj pogosta žrtev pa so telekomunikacijski kabli. Prav na tem delu Slovenske ceste so bili pred dnevi presekani tudi telekomunikacijski vodi Telekoma Slovenije.

Prenova Slovenske se sicer nadaljuje skoraj nemoteno, za ves promet pa bo na odseku od Šubičeve do Čopove zaprta do tretjega decembra. Del prenove je tudi namestitev plinovoda od Čopove do Gosposvetske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *