Jazzy Jeff nocoj v Cirkusu

Vrhunec praznovanja tretje obletnice Cirkusa

V ljubljanski klub Cirkus nocoj prihaja mojster miksanja s tridesetletno kilometrino, legenda iz kultne TV-serije Princ z Bel Aira, trikratni grammyjevec in svetovni DJ-šampion, ki je svoj pohod po malih ekranih in lestvicah začel z Willom Smithom. DJ Jazzy Jeff je ikona, ki predstavlja vezni člen med koreninami hip hopa in sodobno urbano produkcijo.

Pionir posebne tehnike skrečanja je skupaj z Willom Smithom posnel prvi dvojni rap album na vinilu, njuni albumi in singli »Summertime«, »Girls ain’t nothing but trouble« in »Boom! Shake the room« so se skupaj prodali v več kot desetmilijonski nakladi, za pesem »Parents just don’t understand« pa sta leta 1989 dobila prvi raperski grammy.

DJ Jazzy Jeff s pravim imenom Jeffrey Allen Townes se je po Willovem preskoku v Hollywood posvetil glasbi, snemal mikstejpe in v Philadelphiji odprl vrhunski studio A Touch of Jazz. Še vedno sodeluje tudi pri nekaterih Willovih solo projektih in občasno nastopi z njim, kot predavatelj pa redno gostuje na cenjenih delavnicah, kot je Red Bull Music Academy, in snema mikse za franšize, kot je Boiler Room.

Na današnjem nastopu, ki predstavlja osrednji dogodek ob praznovanju tretjega rojstnega dne kluba Cirkus, se bosta predstavila tudi domača DJ-a, Mrigo in Zeds.

Tritedensko praznovanje tretjega rojstnega dne kluba Cirkus, ki se je pričelo 24. oktobra, sta odprla avantgardni romunski tehno guru Mihai Popoviciu in francoski duet Noisy freaks, ki v svoji glasbi spaja zvoke Daft Punka, Justice in Gramatika, zaključila pa ga bosta DJ James Zabiela 14. novembra in skupina Muff, ki bo 15. novembra tam predstavila svoj prvi album.

Leave a Reply

Your email address will not be published.