LPP uvaja avtobuse z motorji Euro 5

V Javnem podjetju Ljubljanski potniški promet so danes v uporabo predali pet novih avtobusov, od tega štiri zgibne in enega enojnega. Prvi avtobus je na liniji številka 1 vozil že danes. Do sredine marca bo podjetje prejelo še 34 avtobusov, od tega 29 zgibne in 5 enojnih, oziroma midi avtobusov.

Avtobusi so opremljeni z motorji Euro 5, ki so po sestavi izpustov primerljivi s hibridnimi prototipi. So tehnološko na najvišjem nivoju in so primerno opremljeni za osebe s posebnimi potrebami. Novi avtobusi pomenijo dolgoročno zavezo cestnemu javnemu prometu, vendar pa po besedah župana Zorana Jankovića to ne bo vplivalo na morebitno vpeljavo primestne železnice.

Direktoricja javnega holdinga Ljubljana Zdenka Grozde, je od sredine decembra tudi vršilka dolžnosti direktorice javnega podjetja LPP. Dosedanja direktorica Darja Krstič se ni potegovala za nov mandat in je postala svetovalka uprave holdinga. Povejmo še to, da bo kljub drugačnim idejam remiza zaenkrat ostaja ob Celovški, saj je izraba avtobusov tako menda najbolj učinkovita. Povejmo še to, da je z novimi avtobusi povprečna starost ljubljanskih »zelencev« padla z dvanajst na devet let

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *