Na Pohod ob žici letos kar 35.000 ljudi

Letos malenkost spremenjena trasa teka trojk

V četrtek, petek in soboto bo v Ljubljani potekal že 54. Pohod ob žici in spremljajoče prireditve, s katerimi bodo prebivalci belega mesta obeležili dan osvoboditve Ljubljane. Vse skupaj se bo začelo s pohodi najmlajših, 7. maja se bo nadaljevala s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto, 8. maja, pa bodo Pot zasedli tekači trojk in udeleženci celotnega, 35-kilometrskega pohoda. Število udeležencev bo tudi letos rekordno, je na današnji novinarski konferenci povedal direktor prireditve Gojko Zalokar.

V soboto se pohod na 35 km začne že ob šestih zjutraj, krajši pohodi se začnejo ob sedmih, tek trojk pa ob deveti uri zjutraj. Za varnost udeležencev bodo skrbeli mestni redarji, ki bodo vse tri dni varovali najbolj prometne točke, kjer trase pohoda prečkajo ceste, predvsem na Zaloški, Litijski, Ižanski, Trpinčevi in Tržaški cesti.

Dodajmo še, da je Pohod ob žici ena redkih športno rekreativnih prireditev pri nas, za katero ni potrebno plačati startnine. Celoten strošek prireditve znaša približno 240.000 evrov, od tega bo mestna občina prispevala 85.000, ostalo pa sponzorji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *