Povračilo škode zaradi poplav šele prihodnje leto

Mestni svet potrdil sestavo delovnih teles

Če ste med poplavami od 22. do 24 oktobra, torej tistimi, v katerih sta Glinščica in Gradaščica poplavili del Viča, Vrhovcev in Rožne doline, utrpeli škodo na stanovanjskem objektu, imate le še do petka časa, da jo prijavite. To lahko storite v vaši četrtni skupnosti ali na oddelku za zaščito in reševanje. Morebitno delno povračilo škode na nepremičninah iz mestnega proračuna pa je odvisno predvsem od sodelovanja z državo.

Je dejal ljubljanski župan Zoran Janković, to pa verjetno še toliko bolj velja za škodo, ki je nastala v poplavah v začetku tega meseca. Sicer pa so mestni svetniki v ponedeljek na prvi izredni seji potrdili sestavo odborov in komisij mestnega sveta, zataknilo se je le pri članstvu odbora za ravnanje z nepremičninami. Ljubljanska SDS je v ta odbor namreč predlagala nekdanjega svetnika Zelenih Miho Jazbinška

Je še dejal župan Janković. Opozicija je sicer problematizirala tudi razporeditev moči v odborih, saj menijo, da Lista Zorana Jankovića v nobenem odboru ne bi smela imet absolutne večine, medtem ko je glavni županov pogajalec, podžupan Aleš Čerin vztrajal, da celotna sestava v vseh odborih odraža razmerje sil v mestnem svetu oziroma je celo v prid manjšim svetniškim skupinam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.