Slovenska cesta zaprta med Evropskim tednom mobilnosti, kmalu tudi stalno

Koželj: prihodnje leto na Slovenski cesti brez osebnih avtov

V nedeljo, 16. septembra se bo v Ljubljani začel Evropski teden mobilnosti, ki bo letos potekal pod geslom “Prava smer je gibanje”. Namen kampanje je spodbuditi uprave evropskih mest k uvajanju trajnostnih ukrepov na področju prometa, ter povabiti meščane k razmisleku in preizkusu drugačnega načina prevoza.

Podžupan Janez Koželj je dodal, da bi lahko Slovensko cesto za osebni motorni promet dokončno zaprli že prihodnje leto. S tem bodo začeli tudi širiti območe za pešce zahodno od Slovenske ceste proti Tivoliju. Po Slovenski bo še vedno potekal javni promet, ki bo moral biti tudi hitrejši in bolj privlačen.

V času do 22. septembra, do dneva brez avtomobila se bodo tako v Ljubljani zvrstile števile delavnice in prireditve, policisti in redarji bodo povečali svojo prisotnost na ljubljanskih ulicah, pa tudi za turiste bo poskrbljeno, saj bodo ogledi Ljubljane v nedeljo, 16. septembra potekali peš ali s kolesom. Ljubljanski potniški promet pa uvaja novo storitev, prevoz na klic za gibalno ovirane osebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *