Srebrna Tina Maze pozdravila Ljubljano

Prihodnje leto cilja na kristalni goblus

Najboljša slovenska olimpijka Tina Maze, ki je zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila dve srebrni medalji je danes prispela v Slovenijo. Na brniškem letališču so jo pričakali najzvestejši navijači, več tisoč glava množica pa jo je pozdravila v olimpijskem mestu na ljubljanskem Prešernovem trgu. Maze, sicer nosilka slovenske zastave na otvoritvi iger, je srebrni medalji osvojila v veleslalomu in superveleslalomu.

Dvakratna dobitnica srebrne olimpijske kolajne je napovedala, da si bo še naprej prizadevala za uspehe ter dejala, da upa da ji bodo navijači še naprej stali ob strani. Na začetku olimpijskih iger sta Tina Maze in Petra Majdič, herojska dobitnica bronaste kolajne v smučarskih tekih sklenili stavo, da bosta – če katera od njiju osvoji medaljo – poskusili v medsebojnih disciplinah. Skratka, Petra Majdič v veleslalomu, Tina Maze pa v teku na smučeh.

Petra Majdič bo sicer v domovino prispela jutri, tretjega marca pa se bo – če bo vse po načrtih, na Prešernovem trgu zglasila celotna slovenska olimpijska odprava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *