Petra Majdič: Vse skupaj je teklo prehitro

Na Prešernovem trgu jo je pričakalo več kot 4000 ljudi

Ljubljančani in Ljubljančanke so danes na Prešernovem trgu pozdravili slovensko reprezentanco, ki se je vrnila z zimskih olimpijskih iger v Vancouvru. Tokratna odprava je bila najuspešnejša doslej. Dvajset uvrstitev med prvih deset, dve srebrni medalji Tine Maze in ena bronasta Petre Majdič bodo Vancouver 2010 v slovensko športno zgodovino zapisali z zlatimi črkami.

Tina Maze je prestolnico pozdravila že v nedeljo, danes pa se je že pripravljala na smuk v Crans Montani, zato je bila glavna zvezda današnjega slavja Petra Majdič. Na Prešernovem trgu je njo in celotno olimpijsko odpravo pričakalo vsaj štiri tisoč ljudi, pred prihodom povorke pa se je na Tromostovje spustila ekipa padalcev Slovenske vojske, kjer je Majdič sicer zaposlena. Minsiter za šolstvo in šport Igor Lukšič je Petri Majdič in njenemu trenerju Ivanu Hudaču izročil finančni nagradi za osvojene rezultate. Petra Majdič, dobitnica bronaste olimpijske kolajne, je v preteklih dneh že večkrat dejala, da se še ne zaveda čisto, kaj je dosegla.

Dodajmo še to, da je že zgodaj popoldne olimpijce sprejel tudi predsednik države Danilo Turk, ki je Petro Majdič tudi uradno odlikoval z Zlatim znakom za zasluge, na Prešernovem trgu pa je od sponzorja olimpijske reprezentance prejela nagrado v višini pet tisoč evrov, ki pa jo je podarila v dobrodelne namene

foto: Urad Predsednika RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *