[VIDEO] Vič, Vrhovci in Rožna dolina pod vodo

Obseg poplav manjši kot leta 2010, škodo še ocenjujejo

Zaradi silovitih nočnih padavin sta davi v Ljubljani poplavili Gradaščica in Glinščica, zaradi česar se je del Viča ponovno znašel pod vodo. Najhuje je na območju Vrhovcev, dopoldne pa sta bili zaprti tudi Brdnikova ulica in Večna pot, nekaj časa pa sta bila poplavljena tudi podvoza na Celovški in Drenikovi. Še naprej pa je zaprta Tržaška cesta, saj je območje Dolgega mostu še naprej pod vodo.

Voda je dopoldne zalila tudi del Rožne doline, vendar se je do zgodnjega popoldneva tudi že umaknila, čeprav je bila kanalizacija tudi zaradi naraščajoče podtalnice še naprej preobremenjena. Ekipe Civilne zaščite in ljubljanskih gasilcev prečrpavajo vodo in odstranjujejo posledice poplav, javno podjetje Snaga pa zaradi poplav ni moglo izvesti odvoza smeti na tem območju. To bodo storili takoj, ko bo to mogoče.

Avtobusi mestnega prometa z izjemo linij 6 in 6b vozijo nemoteno, težave pa so imeli vrtci na tistem območju. Izprazniti so morali namreč enoti Kozarje in Bonifacij. Otroke so preselili v enoto Zarja, od koder so jih nato predali staršem, saj se je voda približevala tudi tistemu območju.

Agencija RS za okolje za naslednje dni sicer ne napoveduje večjih padavin.

Ogkejte si še galerijo fotografij na naši Facebook strani in prispevek o poplavah leta 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *