Začetek tedna mobilnosti

Na Dan brez avtomobila Radio KAOS v živo iz centra mesta

Nocoj je v Mestni hiši odprla svoja vrata razstava »Ljubim zeleno Ljubljano: razstava trajnostne mobilnosti in zelenih rešitev za mesto« Prireditev bo obenem tudi otvoritveni dogodek Evropskega tedna mobilnosti 2010 z osrednjo temo »Potuj pametneje, živi bolje«, ki se bo začel jutri in bo trajal do 22. septembra. Že prejšnji teden pa je na novinarski konferenci podžupan Janko Möderndorfer, ki je dejal, da sta promet in kvaliteta bivanja v mestu eni najpomembnejših vrednot.

Letos je poudarek evropskega tedna mobilnosti na alternativnih prevozih sredstvih, se pravi vseh tistih, ki ne vsebujejo motoriziranega prevoza, razen javnega potniškega prometa. Andrej Vuga z ministrstva za okolje in prostor pa je dejal, da je eden od cilj projekta prisiliti voznike v razmislek, ali je uporaba avtomobila sploh še smotrna.

Dodajmo še to, da bo 22. septembra, na dan brez avtomobila Radio KAOS v sodelovanju s projektom Civitas Elan na Stritarjevi ulici pripravil terenski studio, kamor se bo preselilo celotno dogajanje, ki bo obsegalo številne aktivnosti, spremljali pa ga boste lahko v živo, bodisi v centru mesta, bodisi na Radiu KAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *