Združeni v različnosti – 6. Salon penečih vin, prvič v Hotelu Slon

Rado Stojanovič, direktor Salona in podjetja Radostne prireditve: V prihodnjih letih bomo s penečimi vini povezali vse evropske prestolnice, že danes pa so tu Najboljši z najboljšim, kar je ob Združenih v različnosti tudi pomembni poudarek, pravzaprav ključno sporočilo 6. Salona penečih vin v Ljubljani. Lili Vodušek, Merit HP: Prav ti dve sporočili sta bili glavni vodili, da smo se temu dogodku pridružili z našo znamko San Pelegrino. Vinske pokušine dandanes ni brez kakovostne vode; negazirana dobro »leže« po belih, gazirana pa k rosejem in rdečim penečim vinom.

V petek, 15_februarja, bo med petnasjto in enaindvajseto uro na atraktivni lokaciji v središču Ljubljane, tokrat prvič v Hotelu Slon, 6_Salon penečih vin Ljubljana, ki je del mednarodne mreže Salon of Sparkling Wines. Za Hotel Slon so se organizatorji odličili zato, ker omogoča odlične pogoje za predstavljanje penečih vin na najvišjem nivoju, hkrati pa je to odlično srečevališče za domače in tuje obiskovalce; Na salonu, ki odpira sezono dogajanj na ljubljanski vinski sceni v tem letu, se bo predstavilo 44 vinarjev, z 140 penečimi vini; Del salona bo namenjen ponudbi izbrane kulinarike, ki se odlično družijo s penečimi vini; Sestavni del programa bodo tudi že tradicionalne vodene degustacije in že v pripravah na Salon opravljeno veliko mednarodno ocenjevanje penečih vin. S Šestim salonom penečih vin prireditelji odpirajo novo ljubljansko vinsko sezono in in vabijo v čarobni svet iskrivih mehurčkov.

Najvišje ocenjena vina 6_Salona penečih vin Ljubljana so med belimi Victoria 2010, Vina Kauran, Zlata radgonska penina Selection, Radgonske gorice d. d. in Semiška penina barrique, Semiška penina; med penečimi roséji pa Gourmet rosé, 2015, Istenič, Konjiška penina rosé, Zlati grič in Joker Zara, Vino Kozinc, vsi seveda – Slovenija.

Za nekaj več podrobnosti o letošnjem Salonu penečih vin sta v studiu Radia KAOS v pogovoru z Andrejem Pengovom poskrbela direktor podjetja Radostne prireditve in glavni organizator Rado Stojanovič ter gospa Lili Vodušek iz podjetja Merit HP, ki na salonu sodeluje z blagovno znamko San Pelegrino in naravno gazirana mineralna voda z enakim imenom ter Acquo Panno, ki je naravna mineralna voda z nizko vsebnostjo mineralov in mehkim žametnim okusom.

Na 6. Salonu penečih vin bodo ob pokušanih izjemnih brbotajočih vin, poskrbeli tudi za primerno kulinarično spremljvo v izvedbi Hotela Slon, organizatorji pa so pripravili tudi strokovna srečanja, delavnice in razprave, kot bo, na primer degustacija, kjer se bodo spraševali, če je peneče lahko tudi naravno. Govorili bodo tudi o prijateljstvu med Slovenijo in Hrvaško v kozarcu mehurčkov, prof.dr Tatjana Košmerl z Biotehniške fakultete v Ljubljana pa bo na delavnici za mlade in mlade po srcu razodela skrivnosti pridelave penečih vin, v okviru senzoričnih lastnostih pa vse od iskrenja, penjenja do harmonije. Trende na peneči vinski sceni pa bo predstavil enolog Dušan Brejc, dolgoletni direktor Vinske družbe Slovenije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *