Danes se prične Spider festival

Festival radikalnih teles.

Danes se prične Spider festival. Preddogodek, na katerem so predstavili francoski film Divji fantje, ki je bil predvajan za Tivolskim gradom, je potekal že že 9. septembra. Film s katerim so v festival vpeljali novost, je izbral Miha Možina. Glavnemu programu pa lahko sledite danes od 18. ure zvečer na Plečnikovem letnem gledališču oziroma v Ustvarjalnem centru Švicarja. Jutri se program nadaljuje v Španskih borcih, v petek se spet vrača na otvoritveno prizorišče, v program so vključili tudi klub Galo Halo. Tudi zaključek programa 16. septembra bo v Tivoliju.

Na tiskovni konferenci so bili prisotni producent festivala Žiga Predan, umetniški vodja festivala, plesalec in koreograf Matej Kejžar ter kurator filmov festivala Miha Možina. Producent je predstavil zgodovino festivala ter poudaril, da je bil festival prvič organiziran leta 2010. Matjaž Kejžar, umetniški vodja pa je podobno predstavil program festivala. Festival bo potekal do nedelje 16. septembra. Postregel bo s performansi, glasbo in sodobnim plesom.

Vstopnice so na voljo od 5 evrov naprej za posamezno predstavo, 10 evrov za posamezen dan in 25 evrov za celoten festival.

Prispevek sem za Radio KAOS pripravila Urška Pengov Bitenc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *