FilHarmonika Janeza Dovča, prijateljev in orkestra SF

Pri iskanju drugačnih priložnosti za uveljavitev blagovne znamke Slovenske filharmonije so z usmeritvijo k tako-imenovani cross-over glasbi morda odkrili pot do nove publike. Zlagoma odstirajo vizijo, ki se kaže v iskanju nenavadnih in za javnost privlačnih umetniških premislekov in povezav. Mednje sodi tudi navdušujoče sožitja priznanega etno-jazz solista Janeza Dovča, dirigenta Arvida EngegÃ¥rda in orkestra Slovenske filharmonije, ki je prineslo več kot šestdeset minut nove, krstno izvedene glasbe slovenskih avtorjev.

Janez Dovč je k sodelovanju povabil uveljavljena skladatelja, Janeza Gregorca in Lojzeta Krajnčana, člana orkestra Slovenske filharmonije in vodjo zasedbe Ethnodelia, Miloša Simiča in kot pravi kontrapunkt izkušenim kolegom tudi mlado skladateljico Kajo Draksler, sicer študentko glasbe na Konservatoriju princa Clausa na Nizozemskem.

Zgoščenko z naslovom Filharmonika so predstavili na četrtkovi novinarski konferenci. To je bila tudi priložnost, da smo Janeza Dovča povabili k pogovoru, posebej za Radio KAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.