A propos, Umetnost: Festival Godibodi in glasba za panslovanske priložnosti

Festival se začne v torek na letnem vrtu Hostla Celica

Smaal Tokk bo prvi dan na svetlo dal svoj novi album, ki sliši na ime Unotisto, par dni kasneje bodo podobno storili še Patetico, ki zadnje tedne zažigajo s komadom Predsednik je zadet, pred in po tem pa bo še cel kup izjemne godbe, bodisi v podobi zasedbe Nula Kelvina, Čarlija Novaka in njegovih angelčkov ali kar Janeza Dovča osebno. Ta je bil skupaj s primorskim gangsta reperjem z začetka prejšnjega stavka gost tokratne oddaje A propos, Umetnost, ki smo jo tokrat posvetili že osmi ediciji Festivala Godibodi.

Festival se letos začenja v torek, 2. junija in traja do sobote, 6. junija, v četrtek, petek in soboto pa bodo poleg Ljubljane številni dogodki v partnerskih mestih in krajih: Kranju, Ptuju, Ajdovščini in Divači, pa tudi v Mariboru, Sežani, Radovljici in Vilenici ter Novi Gorici in Kopru.

V katerikoli del festivala Godibodi vržete kamen, boste zadeli Umetnost. A Smaal Tokk in Janez Dovč imata na to, kar umetnost dejansko je, dokaj različne poglede. In prav je tako. Kakšni pa so njuni pogledi in zakaj osme edicije festivala Godibodi ne smete zamuditi, pa izveste s klikom na video.

Oddajo je pripravil Andrej Pengov, z vprašanji mu le tokrat pomagal @pengovsky, za postprodukcijo pa je poskrbela Urša Pengov Bitenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.