Jutri začetek 13. Festivala za tretje življenjsko obdobje

Eden od poudarkov tudi Evropsko leto državljana

Jutri se v Cankarjevem domu začenja trinajsti festival za tretje življenjsko obdobje. Tudi letos pripravljajo zanimive izobraževalne dogodke, polemične strokovne razprave in številne delavnice za vse generacije. Ne bodo manjkali niti številni kulturni dogodki na različnih prizoriščih. Festival bodo tako zaključili v četrtek, 3. oktobra, ob 16.30. uri, z utrinki iz predstave Star Fotr, kjer v režiji Jureta Zrneca nastopa legendarni Franc Hočevar Rifle.

Jutri bodo na slavnostni otvoritvi udeležence pozdravila tudi predsednik repubike Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković in dr. Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije. Video nagovor obiskovalcem je pripravil evropski komisar László Andor, pristojen za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje, častni govor pa pripravlja dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Letos bo festival potekal tudi v znamenju Evropskega leta državljanov, ki so mu posvetili poseben programski sklop, ki bo potekal vse tri dni in bo starejše izobraževal predvsem na področju njihovih pravic znotraj EU.
Za Radio KAOS Aljaž Pengov Bitenc

Foto: f3zo.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *