Metropola sodobne cirkuške umetnosti: Cirkopolis

Pester silvestrski program v dvoranah Cankarjevega doma

V teh dneh, ko ga ni več mogoče ustaviti, saj res, ali ga je sploh kdaj bilo mogoče, skratka, zdaj, ko čudno, sprevrženo leto 2012 drvi v zgodovino, in ko se odločamo, kje v bližini doma bomo preživeli njegov zadnji dan, se nam ponuja kar veliko možnosti. Ob tradicionalnem živ-žavu v središču mesta in z ognjemetom z Gradu, je v gledališčih, koncertnih dvoranah, kinematografih, kavarnah ter gostiščih in še marsikje pripravljenega obilo silvestrskega programa.

Že po tradiciji – tudi v našem največjem hramu kulture in umetnosti – Cankarjevem domu. Kar v štirih njegovih dvoranah bo ta dan posebej živahno… O vsem, kar so silvestrskega tam pripravili, smo se včeraj pogovarjali s Primožem Kristanom, vodjo promocijskih projektov. Še najdalj sva se zadržala ob nastopu kanadske skupine Cirque Eloize, ki je pred časom že nastopala na odru Gallusove dvorane. S tokratno predstavo Cirkopolis, ki ob akrobatskih vratolomnostih prinaša tudi svojo, originalno odrsko zgodbo, so že nastopili v četrtek, čakata pa jih še jutrišnji nastop ter, kot rečeno, sklepna predstava na Silvestrovo.

S Primožem Kristanom sem se v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma pogovarjal Andrej Pengov.

Vsem, ki zvesto spremljate naše oddaje in prispevke o kulturi, umetnosti in znanosti, se v imenu radia KAOS zahvaljujem za pozornost v iztekajočem se letu in vam želim zdravo in vsaj znosno 2013! Veselilo nas bo, če boste tudi v prihodnje naši zvesti poslušalci in gledalci. Kmalu, najkasneje pa v prihodnjem letu, znova na svidenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *