Poprimite za sedeže. Liffe letos ponovno bo. Tokrat v hibridu.

Simon Popek, direktor Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe.

32. Ljubljanski mednarodni filmski festival bo leto potekal tako v dvoranah kot doma. Ne glede na to da bo ogled doma, torej na izbrani VoD platformi filma na zahtevo, sicer dražji (9 € in brez popustov) – cena siceršnje vstopnice se giblje med štirimi evri in pol ter šestimi evri –  je vsak nakup garancija za kvaliteten potep po svetu filma ali ogled krajših zgodb v okviru tekmovalnega programa kratkih filmov; Čez osrednji del programa nas je popeljal programski direktor festivala Simon Popek, g_Cerovšek pa predstavil tudi sekcijo kratkih filmov;

Kratke filme so lahko tako ogledate med 14_in 16_novembrom, celoten Liffe od 10_do 21_novembra letos; Sicer so filmi razdeljeni na 10 sekcij, ravno tako kot prejšnja leta bodo podelili 6 nagrad. Ekstravaganca in Kino Balon, slednji je program za otroke, letos ponujata vsak po štiri naslove; V sekciji Fokus pa letos gostuje Gruzija; Retrospektive nosijo naslov Prepovedane ženske.

Filme bo možno videti v Ljubljani na znanih kino prizoriščih: Linhartova dvorana, Kosovelova dvorana, Kinodvor, Kino Komuna, Slovenska kinoteka in Kino Bežigrad. Preostale lokacije so Mariborski Maribox, APT Novo mesto in Kino Metropol Celje. Redna prodaja poteka od 10. do 21.11.2021, predprodaja vstopnic od 21. oktobra do 9.novembra 2021, na spletni strani Liffe, v informacijskem središču CD do vključno 30.10., v rednem poslovnem času; na festivalski blagajni v Veliki sprejemni dvorani CD ter pri drugih prodajalcih kart Cankarjevega doma, torej bencinskih črpalkah in pri nekaterih ponudnikih turističnih potovanj.

Za spremljevalni program upajo, da bo izvedba možna. Bojijo se zaostritve epidemiološke situacije, podobno velja za povabljence na festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *