Štrukelj: “Ta država ima veliko težav, za eno ključnih je odgovorna vlada”

Po državi danes stavkalo okoli 100.000 zaposlenih v javnem sektorju

Danes je potekala stavka zaposlenih v javnem sektoru. Delo je po vsej državi prekinilo približno 100.000 zaposlenih, ki so tako protestirali proti krčenju javne porabe, nižanju plač in zmanjševanju socialnih pravic. Shodi so potekali po številnih slovenskih mestih, največji v Ljubljani, kjer se je pred vladno palačo na Gregorčičevi in kasneje še na Trgu republike zbralo približno 10.000 ljudi. Predsednik sinkidata vzgoje in izobraževanja Branimir Štrukelj je dejal, da sta socialna država in solidarnost pomembni vrednoti, ter da ni mogoče na tako grob način poseči v javno šolstvo, zdravtvo in varnostni sistem.

Stavkajoče so pozdravili vodje številnih sindikalnih central, tudi tistih, ki združujejo zaposlene v privatnem sektorju. Med govorcu pa je predsednik sindikata zdravstva in socialnega varstva Zvonko Vukadinovič dejal, da napovedani vladni ukrepi ogrožajo prihodnost Slovenk in Slovencev.

Pred parlamentom pa je Štrukelj dejal, da ima država veliko težav, a da je za eno ključnih odgovorna prav vlada. Napovedal je nadaljevanje pogajanj. Večina sindikatov je stavko prekinila ob 19. uri, oba policijska sindikata pa jo nadaljujeta

Leave a Reply

Your email address will not be published.