Telekom: Vesolje veselja ali veselje vesolja

Minuli petek,okrog poldne, so se v Telekomu Slovenije potrudili ter novinarje, ki spremljajo informatiko in telekomunikacije, pa tudi tiste, ki sta jim blizu šport na eni ter mladostniška estrada na drugi strani, povabili na teraso domače stolpnice v Cigaletovi, na robu mestnega središča. Zanimiva kombinacija, ki v svojem pel-mel izrazu morda ni najbolj uspela. Za resno novinarsko obravnavo, še zlasti, če je bil glavni cilj sporočiti javnosti kaj o novih – predvsem Siolovih medijskih ter tehnoloških produktih, preveč vsega.

V uredništvu Radia KAOS smo se odločili predvsem za slednje in hkrati temeljito izkoristili priložnost, ki so nam jo ponudili s srečanjem z dobitniki olimpijskih odličij Kozmusom, Žbogarjem in Debevcem, katerih podpornik je še vedno slovenska in še vedno največja telekomunikacijska hiša. Obdarili so jih s posebnim paketi svojih storitev. Ob vsakovrstnih domislicah te hiše, si zlahka predstavljamo, da je najbrž Primož dobil digitalno kladivo, ki ga bo neslo v vesolje, da bo veselje, Vasilij širokopasovni laser, na katerim bo s prelepo izbranko lahko jadral tudi na suhem, Rajmond pa računalniški naboj, ki zagotovo ne bo zatajil ne pri prvem ne pri zadnjem strelu v njegovem delovnem kabinetu.

Podpredsednik uprave Dušan Mitič je po uvodnem navdušenju ob uspehih olimpijcev in čestitkah ter zahvalah povedal, da družba načrtuje obsežne investicije v infrastrukturo; Med drugim načrtujejo nadgradnjo optičnega omrežja v 60 slovenskih mestih, kar naj bi omogočalo 70.000 priključkov, načrtujejo pa tudi povečanje zmogljivosti xDSL omrežja za 300.000 priključkov. Več o tem pa v pogovoru z mag. Simonom Furlanom, pomočnikom uprave za prodajo in trženje.

V neuradnem delu napovedi Vesolja veselja se nam je na najvišji točki Telekomove upravne zgradbe – če odmislimo še 15-metrski antenski sistem – pridružil njegov vrhovni človek, predsednik uprave Bojan Dremelj. Priložnost za pogovor se je ponudila in želeli smo jo izkoristiti. V celoti. A se ni povsem izšlo. Iztočnica so bili seveda olimpijski uspehi slovenskih športnikov.

Če smo v napovedi tega pogovora zapisali, da se ni vse izšlo po naših željah, naj pojasnimo, da smo skušali zvedeti še kaj o morebitnih pričakovanjih ali napovedih lastnikov o spremembah v lastniški strukturi Telekoma Slovenije in o morebitnih novostih pri reorganizaciji upravljanja družbe. Gospod Dremelj je v zvezi s temi in najbrž še nekaterimi drugimi vprašanji napovedal v septembru posebno novinarsko konferenco.

Še pred prvim septembrskim vikendom pa bo Telekom Slovenije na Slovenski cesti pod svojo hišo pripravil velik promocijski koncert, na katerem bo nastopila virtualna glasbena skupina Gorillaz Sound System, s predskupinami Siddharta in Murat&Jose ter DJ Jamirko in Pier. Vstopnica bo – veselje. V vesolje?

Upati je, da rumeno obarvani frčoplan z na rep pripetimi predvolilnimi sporočili, ki si je povsem netaktno privoščil tri kroge nad Telekomovo teraso prav v času uradnega dela napovedi novih multimedijskih vsebin in storitev, ni bil v kakršni koli povezavi z Telekomovim veseljem v Vesolju. Gostitelji na terasi so bili zagotovo bolj prepričljivi kot tisto ropotanje nad njo, je še zapisal Andrej Pengov, kopilot v raketoplanu Radia KAOS, Dremljev in Furlanov sogovornik in avtor tega prispevka.

Morda še to: pogovora z olimpijcema – zlatim in bronastim Primožem Kozmusom i Rajmondom Debevcem bomo tudi objavili. Prvega še danes, drugega v jutrišnjem dopoldanskem programu Radia KAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.