Dan v znamenju soočenja

Poslušate in gledate Radio KAOS, kjer je čas, da spet pogledamo, kaj se dogaja v predvolilni kampaniji. Vrhunec dneva bo vsekakor nocojšnje soočenje na POP TV, vendar pa to ne pomeni, da so se ostale predvolilne aktivnosti strank ustavile

Socialni demokrati jutri pripravljajo shod SD v Mariboru, kjer se bodo predstavili vsi kandidati in kandidatke SD, osrednji gost in govornik pa bo predsednik stranke, Borut Pahor. Slednji je včeraj, ko je predstavljal kandidatke te stranke, poudaril, da je enakost spolov je ena temeljnih vrednot in cilj Socialnih demokratov.

Liberalni demokrati pa imajo jutri v Cankarjevem domu predvolilno konvencijo, kjer bodo predstavili vse kandidatke in kandidate na volitvah. Hkrati pa so danes v sporočilu za javnost zapisali, da bi moralo vodstvo Darsa, Minister za promet in predsednik vlade odgovarjati tako za dogodke v predoru Šentvid, kakor tudi za odmikanje gradnje predora Markovec.

V soboto zjutraj bo podpredsednik SDS in minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver na dogodku SDS predstavil kandidatko Polonco Dobrajc. Dogodek se bo odvijal na parkirišču pred Mercator centrom v Medvodah. V starem mestnem jedru Kranja (pri vodnjaku) pa bo ob 10.00 uri potekala predstavitev kandidatov Darinke Rakovec in Bojana Homana. Na dogodku bosta sodelovala tudi podpredsednik SDS in evropski poslanec Miha Brejc ter poslanca Branko Grims in Mirko Zamernik.

Predsednik Nove Slovenije Andrej Bajuk bo jutri na novinarski konferenci predstavil kandidatke in kandidate Nove Slovenije v 4. volilni enoti: Ano Marijo Štimec, Ano Benčina, Janeza Pavlina, Borisa Bevca, Bogdana Znoja, Mirjam Šprohar, Jožeta Horvata, Miho Novaka, dr. Janeza Dularja in Janeza Vasleta. Občino Kamnik je v zadnjem letu prizadelo več katastrofalnih naravnih nesreč. Lanskega septembra je bil pod vodo Motnik, julija letošnje leto je sodni dan doživel Gozd, avgusta pa še Tunjice in Mekinje hudo točo. Kandidati za poslance, ki bodo na Gorenjskem nastopili na listi Nove Slovenije, so v nedavno prizadetih Tunjicah predstavili nekaj možnosti za bolj učinkovito odzivanje na naravne nesreče ter nekatere možne preventivne ukrepe. Posebej so izpostavili oblikovanje zavarovalno – finančne institucije, ki bi bila osredotočena izključno na naravne nesreče.

Franco Juri, svobodni novinar, nekdanji diplomat in kandidat stranke Zares – nova politika, bo 28. in 29. avgusta, kot eden izmed devetih vabljenih uvodničarjev v Srebrenici sodeloval na mednarodni konferenci »From Srebrenica to Bruxelles: the Europe we wont« (Iz Srebrenice v Bruselj; Europa, ki si jo želimo). Konferenca bo potekala v okviru tedna solidarnosti in človekoljubnega sodelovanja »Adopt Srebrenica«, ki se vsako leto odvija v tem bosanskem mestu ob prisotnosti humanitarnih. delavcev, politikov, intelektualcev in umetnikov iz različnih evropskih držav.

Jutri pa se bodo člani stranke Lipa v Miklavžu na Dravskem polju odprli razstavo umetniških del Barbare Žgajner Tavš, Simone Gljuk Peče in Antona Trobca.

Mestna odbora Slovenske ljudske stranke in Stranke mladih Slovenije v Ljubljani pa bosta jutri predstavila skupne kandidate v tretji in četrti volilni enoti. To so Franci Demšar, France Pance, Miha Jazbinšek, Barbara Bavec, Marjan Povše, Leposava Jovanič in Janez Žagar, Mateja Saksida, Jasna Jovovič, Marko Femc, Gabrijela Biserka Šertel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *