DeSUS program predstavil Jankoviću

Ljubljanski DeSUS je danes županu Zoranu Jankoviću predstavil svoje kandidate za volitve v Državni zbor, ki bodo kandidirali na območju Mestne občine Ljubljana. Kandidate je do mestne hiše pospremil predsednik stranke Karel Erjavec, program pa je Jankoviću predstavila mestna svetnica Meta Vesel Valentinčič.

Župan Zoran Janković je program načeloma podprl, vendar pa to še ne pomeni neposredne podpore stranki DeSUS. Župan Janković je odločitev, katero stranko bo podprl na volitvah, namreč napovedal za prihodnji torek.

Sicer pa poglejmo še nekatere druge dogodke v zvezi s prevolilno kampanijo. Koprski župan Boris Popovič se je – za razliko od njegovega ljubljanskega kolega Jankovića – že odločil, koga bo podprl čez 10 dni. Svoj glas bo namenil stranki SDS in njenemu kopskemu kandidatu Robertu Časarju.

Stranko Lipa zapušča sekretar poslanske skupine in kandidat na volitvah Dejan Kaloh. Slednji je v sporočilu za javnost zapisal, da je predsednik stranke Sašo Peče na izredni seji državnega zbora o aferi patria uporabljal ponarejene dokumemnte

Vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Miran Potrč je obtožbe, da je oddajo “Resnica o Patrii“ na finski televiziji YLE sproducirala njegova stranka, označil za največjo laž vladne SDS. S tem želijo odvrniti pozornost od pravih problemov, s katerimi se srečuje Slovenija,

Zeleni Slovenije pa so na današnji novinarski konferenci nasprotovali gradnji plinskih terminalov v tržaškem zalivu in poudarili, da je prav njihova stranka prva opozorila javnost na to problematiko, ter mobilizirala civilno družbo in tako odločilno pripomogla k zbiranju 40.000 podpisov proti gradnji terminalov

Za Radio KAOS sem pregled pripravil Aljaž Pengov Bitenc

3 thoughts on “DeSUS program predstavil Jankoviću

  1. To pa je že nevzdržno. Zakaj je pomembno koga bo podprl ljubljanski župan? Pa kdo je on? Ali ni le župan glavnega mesta Slovenije? Katero stranko bo podprl je njegova osebna odločitev. Na koncu koncev imamo v Sloveniji preko 200 županov. Vsi imajo enako pravico povedati svoje mnenje. Skrajno nekorektno in nedemokratično je forsirati le enega. Kdo je tisti, ki tako močno vpliva na urednike, da se ljubljanski župan pojavlja dnevno v vseh medijih?

  2. Pomoje je še bolj zanimivo vprašanje, zakaj si politične stranke tako zelo želijo ugajati točno temu županu. Pri Popoviču, denimo, si – kolikor je znano – niso ravno podajali kljuk.

  3. Kdo pa je ta ljubljanski župan? Ali zanj ne veljajo zakoni in drugi predpisi? Na Krekovem trgu je dal odstraniti zaščiteno platano in na tem mestu je sedaj avtobusno postajališče. Zaradi odstranitve platane, ga je sodišče spoznalo za krivega in mu odredilo kazen ter zasaditev platane v prvotno stanje. Zoran Janković se požvižga na sklep sodišča, ni zasadil platane ampak je odredil namestitev postajne lope. Ta že stoji. Ali predpisi ne veljajo za župana? Ali sklep sodišča zanj ne velja? Ali nismo vsi enaki pred zakonom? Kdo ščiti Zorana Jankovića?
    Menda je tudi odredil, da se zaščiteni kostanj pred Mahrovo hišo požaga tako, da se bo posušil. Ta človek ne izbira načina, da bi lahko uresničil svoj načrt in nemoteno uredil Mahrovo hišo. Pa čeprav preko zaščitenih dreves.
    To dela vsem v posmeh. Kdorkoli drugi bi to storil, bi bil kaznovan. Ali je on nad zakoni?
    Ali ni pred zakonom odgovoren tudi tisti, ki ga ščiti? Tudi to je zalogaj za pravno državo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *