Kandidati so se začeli predstavljati

Poslušate in gledate Radio KAOS na www.radiokaos.info, 60 TV kanalu Ljubljanskega kabla in na vaših mobilnikih na mobile.radiokaos.info. Čas, da tudi danes pregledamo dogodke, povezane s predvolilno kampanijo. Danes so prevladovale predstavitve kandidatov in napovedi konvencij nekaterih strank.

Predsednik SDS Janez Janša je danes predstavil kandidatke in kandidate SDS za 3. volilno enoto, ki obsega tudi del mestne občine Ljubljana. Na listi SDS tako kandidirajo France Cukjati, Polonca Dobrajc, Tanja Drobnič, Alenka Jeraj, dr. Žiga Turk, Marija Vegelj Pirc, dr. Peter Verlič, dr. Gregor Virant, dr. Milan Zver. Sicer pa se bo danes popoldne bo 18. uri v Škofljici samostojno predstavila kandidatka za poslanko SDS Alenka Jeraj, v ponedeljek pa se bos v Sevnici predstavi tamkajšnji poslanski kandidat SDS Andrej Vizjak.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič pa se bo v Sevnici mudil jutri, kjer bo na novinarski konferenci predstavil Zdravka Mastnaka, kandidata Zaresa v volilnem okraju Sevnica. Kasneje pa se bo udeležil okrogle mize o drobnem gospodarstvu, tretji razvojni osi, priložnostih okolja in podeželja.

Socialni demokrati so na včeraj na svoji spletni strani objavili seznam kandidatk in kandidatov na septembrskih volitvah, jutri ob 18h pa bodo v Ljubljanskem Art Cafeju predstavili mlajše kandidate s te liste. Kandidat SD Igor Lukšič, ki kandidira za Bežigradom v Ljubljani pa je danes zagnal svojo kampanijo tudi na portalih Facebook in Flickr, ter zapisal, da si bo prizadeval za takšne spremembe, ki
bodo Slovenijo popeljale naprej, jo naredile prijaznejšo in predvsem
bolj pravično do vseh. Od gospodarske rasti ne morejo imeti koristi
samo nekateri, kot se dogaja zadnja leta, je še dodal Lukšič.

V Liberalni demokraciji pa so kampanijo prav tako začeli na Facebooku, kjer so objavili spot Mlade oči. Gre za pesem, ki jo je v sedemsetih letih napisal Jure Robežnik, zapela pa Ditka Haberl, za film Hit poletja pa jo je poustvarila Severa Gjurin, v spotu pa nastopajo predsednica LDS Katarina Kresal ter nekateri od njenih facebook prijatevljev. Kresalova se bo sicer z volilci srečala danes v Šiški, čez teden dni pa bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, potekala predvolilna konvencija Liberalne demokracije Slovenije, na kateri se bodo predstavili kandidati in kandidatke stranke na letošnjih volitvah v Državni zbor.

Občina Brezovica je razdeljena med dva volilna okraja, na listi DeSUS pa tam kandidirata dr. Ivan Leban, in Angelca Žiberna. Oba sta se danes predstavila s svojima programoma in podprla potrebe po gradnji domov za starejše s poudarkom, da bi ta bila bolj državna in manj koncesionarska. Zavzela sta se tudi za javno zdravstvo in šolstvo.

Predsednik NSi Andrej Bajuk se bo danes zvečer srečal z volivci v Cerknici, prav tako danes pa je na svojem blogu zapisal, da je privatizacija po slovensko zamajala temelje pravne države ter dodal, da je ustvarila gospode, ki živijo od dela drugih, pravna država pa teh gospodov še ni ukrotila, čeprav se nekatere nadzorne institucije končno prebujajo

Stranka Lipa pa bo jutri v restavraciji v podhodu Ajdovščina predstavila svoje kandidate in kandidatke za volitve v državni zbor. Predstavitev se bo začela dopoldne ob 10h.

Stranka mladih Slovenije in Slovenska ljudska stranka pa bosta danes zvečer na slavnostni konvenciji v prireditvenem šotoru hotela Arena v Mariboru predstavili kandidatke in kandidate skupne liste SLS – Slovenske ljudske stranke in SMS – Stranke mladih Slovenije na državnozborskih volitvah 2008 in skupni programski memorandum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.