Oglejte si Recital Prešernove poezije 2024

Začetek prenosa ob 12. uri

Danes je državni praznik Dan kulture in z našo ekipo smo bili, kot že 21 let doslej, osmega februarja opoldne na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Tradicionalni  Recital Prešernovih poezij so – tokrat že 38-ič zapored – pripravlili slovenske dramske umetnice in umetniki ter njihovi mlajši kolegi, študentke in študenti AGRFT.

Recital bo povezovala Lucija Grm, s Prešernovo Zdravljico pa ga bo začel dramski igralec Aleš Valič.

Prvi del sta prenašala tudi nacionalna televizija in radio, sklenil pa ga je igralec Slovenskega mladinskega gledališča Blaž Šef z pesmijo Judovsko dekle. Za začetek drugega dela pa je poskrbel Nick Upper, že upokojeni a še vedno zelo ustvarjalni nekdanji član (tudi) Mladinskega gledališča, morda bolj znan s pravim imenom Niko Goršič.

Prenos Recitala v programu in na spletni strani Radia KAOS so omogočili GMM Proizvodnja d.o.o., Grosuplje, INTERMATIC d.o.o, Zagreb, KOMUNALNE GRADNJE do.o.o., Grosuplje,  KRKA d.d., Novo mesto, MEDIS d.o.o., Ljubljana, ReproKolinska d.o.o., Ljubljana, Telemach Slovenija d.o.o. in Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., Ljubljana in nekateri drugi podporniki.

Vsem skupaj in vsakemu posebej se najlepše zahvaljujemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *