A propos: Jesenski program Mladinske knjige Založbe

B. Švigelj: Pavčkovi Angeli - najbolj brana poezija doslej

Po krajšem počitniškem oddihu nadaljujemo z nizom oddaj o kulturi, umetnosti in znanosti ter aktualnih družbenih vprašanjih, povezanih s temi področji in njihovimi disciplinami. Tokrat smo obiskali glavnega urednika Mladinske knjige Založbe Bojana Šviglja, ki je pred nekaj meseci prevzel to nalogo od dr. Mihe Kovača. Neposredni povod za obisk v njegovi uredniški pisarni je bila nedavna predstavitev treh novih romanov iz knjižne zbirke Roman, ki jo ureja Andrej Koritnik. Hkrati pa je bila to priložnost za pogovor o letošnjih že objavljenih in pričakovanih uspešnicah ter o jesenskem delu programa te založbe.

Oddaja bi morala biti na sporedu točno ob treh; Vendar zaradi izjemnega dogodka, ki se je v sosednjem Konzorciju zgodaj popoldne odvil in zavlekel krepko čez predvideno uro, jo tokrat objavljamo s precejšnjo zamudo. Bili smo namreč na srečanju s pisateljem Borisom Pahorjem ob njegovi 99-letnici ter predstavitvi Knjige o Radi, njegovi pokojni soprogi.

O knjigi, ki je več kot ljubezenska zgodba z vsem, kar lahko v življenje prinese in odnese nemirni ustvarjalni duh, divji čas ter sla po preživetju bomo govorili kdaj v prihodnje. V uredništvu založbe Mladinska knjiga pa sem tokrat gospoda Bojana Šviglja za Radio KAOS in oddajo A propos obiskal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.