Krugman: krizo je mogoče ustaviti takoj! Jezernik: s pravo kavo morda še lažje.

Modrijanov Knjigokup in so/ustvarjalci njegovih knjig v 34. oddaji A propos:ob 15.h!

Nekateri že dobro vedo, kaj je to Knjigokup, ki se letos že tretje leto zapored dogaja v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi, tako rekoč sedi prestolnega mesta. Za marsikoga pa je to zanimiva novost in priložnost za ugoden nakup izjemnih knjig različnih založb, ki je nastala, kakor je tokratni oddaji A propos: ob 15.h! povedala gospa Simona Mehle, Modrijanova predstavnica za stike z javnostmi.

V studio Radia KAOS je pripeljala še dva zanimiva sogovornika: Najprej profesorja z ljubljanske filozofske fakultete dr. Božidarja Jezernika, avtorja knjige, ki ni roman niti ne znanstveno delo, je pa zgodba z vsemi elementi enega in drugega. To je knjiga z naslovom Kava – čarobni napoj.

… In potem še urednika Založbe Modrijan Aleša Učakarja, ki je tudi urednik izjemne knjige Nobelovega nagrajenca za ekonomijo, dr. Paula Krugmana Ustavimo to krizo takoj! Delo je prevedla Urška Pajer, opremljeno je tudi z nekaterimi nazornimi grafikoni in z natačnim glosarjem ter stvarnim in imenskim kazalom.

Obe deli sta seveda izšli pri založbi Modrijan in Andreja Pengova je najprej zanimalo, ne le kako to, da se dandanes nihče ne oprime tako enostavni orodij za premagovanje krize, kot jih opisuje Krugman.. In še – ali pa še prej kot to – zakaj kavi pravijo arabsko vino ter – ali je zares mogoče, da je kava po dobičkonosnosti v svetovnem merilu takoj za nafto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.