ACER se marca seli v Ljubljano

Delovno srečanje Zorana Jankovića in Olge Borissove

Danes sta se v ljubljanski mestni hiši na delovnem sestanku sešla župan Zoran Janković in vodja administracije Evropske agencije za koordinacijo regulatorjev na področju energetike – ACER Olga Borissova. ACER bo prva evropska agencija, ki bo imela sedež v Ljubljani, namen srečanja pa je bil po besedah Borisove predvsem v izmenjavi informacij o načinu dela ACER ter ugotavljanju potreb agencije ter zmožnosti prestolnice, da jih izpolni.

Borissova je dodala, da ne more prehvaliti dobrodošlice, s katero so slovenske institucije, tudi mesto Ljubljana sprejela ACER in pozitivne energije, s katero so se lotili reševanja odprtih vprašanj. Da je bila Ljubljana izbrana za sedež ACER ni bilo samo po sebi umevno, saj so bile v konkurenci štiri prestolnice, nazadnje pa je evropska komisija tehtala med Ljubljano in Bratislavo. Župan Zoran Janković je z izborom zadovoljen, nenazadnje so si tudi v županstvu po svojih močeh prizadevali za izbor Ljubljane.

ACER formalno sicer že deluje in ima začasni sedež v Bruslju, v začetku marca pa se bo agencija preselila v Ljubljano. Sedež bo imela v stolpnici na Trgu republike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *