Danes in jutri brezplačno parkiranje v okolici Žal

Ob prazniku spremenjen prometni režim in dodatni avtobusi.

V okolici pokopališča Žale od davi do petka, 1. novembra do 23. ure velja posebna prometna ureditev: Tomačevska cesta je na odseku od Koželjeve ulice do parkirišča Nove Žale v smeri Tomačevega urejena enosmerno. Na delu do Clevelandske ceste je promet urejen dvosmerno. Povezovalna dovozna pot na delu od Tomačevske ceste v smeri Jarške ceste je urejena enosmerno. Parkiranje na šestih parkiriščih ob Žalah in v športnem parku Stožice je brezplačno in je urejeno tudi ob levi strani enosmerno urejene Tomačevske ceste.

Avtobusi mestnega potniškega prometa danes in jutri vozijo po prilagojenem voznem redu, trase linij 19, 19I, 19B in 12 pa so delno spremenjene. Prav tako je danes in jutri na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Od vhoda 1 garažne hiše Stožice proti pokopališču Žale, do krožnega obračališča pri Kranjčevi ulici in Štajerski cesti, med 8. in 18. uro vozijo še avtobusi na dodatni krožni liniji in ustavljajo na obstoječih postajališčih.

Dodajmo še, da danes na Žalah brezplačno vozijo električna vozila Kavalir, jutri pa zaradi pričakovane gneče ne bodo vozila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *