Festival Ljubljana, središče vaših doživetij

Za uvod na Kongresnem trgu 2Cellos

Letošnji 61. Festival Ljubljana se bo pričel 27. junija na Kongresnem trgu. Za uvod bodo organizatorji, pod vodstvom direktorja in umetniškega vodje festivala Darka Brleka poskrbeli za projekt, ki bo združeval umetnike in umetnosti, že naslednji dan bo na isti lokaciji nastopil trenutno najbolj popularen in iskan duo 2Cellos.

Letos bo Festival potekal pod sloganom Središče vaših doživetij, do 10. septembra pa bodo obiskovalci v programu laho ujeli stare znance Béjart Ballet, Orkester Gewandhaus Leipzig z dirigentom Riccardom Chaillyjem, Mariinsko gledališče iz Sankt Peterburga z dirigentom Valerijem Gergijevim, ruskega koreografa Borisa Eifmana in njegovo istoimensko baletno skupina, odrske produkcije z londskega West Enda, Buena Vista Social Club z Omaro Portuondo in druge.

Letošnji festival je tudi poklon 200. obletnici rojstva dveh glasbenih velikanov Richarda Wagnerja in Giuseppeja Verdija hkrati pa v fokus postavlja rusko kulturo, podrobnosti pa bodo obiskovalci lahko dobili tudi na Info točki festivala na Mestnem trgu 17, ki sta jo Brlek in ljubljanski župan Zoran Janković odprla včeraj.

Predprodaja vstopnic poteka do 11. maja, nekatere ugodnosti pa bodo na voljo tudi do samega dneva prireditve.

foto: ljubljanafestival.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *