Janković: Črnih gradenj ne bo več

Župan Zoran Janković se je danes odzval na včerajšnji poziv svetnika zelenih Mihe Jazbinška, naj preneha z odstranjevanjem vrtičkov v Črnučah. Jazbinšek namreč pravi, da je za odstranjevanje črnih gradenj pristojen državni gradbeni inšpektorat, lope na vrtičkih pa da dovoljuje obstoječi prostorsko ureditveni načrt

V četrtni skupnosti Črnuče se so sicer čez dobro uro začela seja, na kateri bodo razpravljali prav o vrtičkih. Črnučani se namreč strinjajo, da je potrebno črne gradnje odstraniti, a zagovarjajo ohranitev vrtičkov na obrežju Save.

Podžupan, pristojen za četrtne skupnosti, Janko Moederndorfer pa je zanikal navedbe Mihe Jazbinška, da je med mestom in državo pri vprašanju črnih gradenj nastal kompetenčni spor. Sicer pa se župan Janković strinja, da so črne gradnje na črnuških vrtičkih zgolj vrh ledene gore in da bo največji zalogaj legalizacija ali rušitev črnih gradenj v Rakovi Jelši.

One thought on “Janković: Črnih gradenj ne bo več

  1. Mislim, vidi se kakšen bedak je tale Janković. Pojma nima o čem govori. Govori o črnih gradnjah, pri tem pa niti enkrat ni povedal o sklenjenih pogodbah z KS. Tale njegov podžupan je pa isti polž lazar, vsi samo prikimavajo in govorijo nekaj kar je njim v dobro in kar oni želijo slišati. Upam in vem, da bo Janković in vsi ti njegovi kreteni, da ne morem drugače povedati dobili tisto kar jim gre in da bodo enkrat spoznali da ne morejo delati tisto, kar se jim zahoče in kadar se jim ….dvigne.Janso pa je, da je pa takoj povedal, da če bo tam delal rekreacijski park, katerega bomo vrtičkarji seveda z vsemi možnimi sredstvi poskušali onemogočiti (legalnimi), da bo zraven tudi kakšen bife, jasno njegova parkirišča, se pravi spet smo pri zaslužku. Želim si samo, če je res pravica na tem svetu, da se mu vsi projekti podrejo do tal, tako, ko so se vrtovi v Črnučah in zravnajo z zemljo. Samo to si želim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.